Categorie
Nieuwsbrief
Aanmelden

Een RC quadcopter of multicopter is een RC (radio controlled) helicopter met meestal 4 en soms meer armen met rotorbladen. Dit noemen we ook wel ‘Drone’ of ‘Multicopter’ modellen.

U heeft de keuze uit 3 verschillende soorten:

  • de quadcopter (4 armen) 
  • de hexacopter (6 armen)
  • en de octocopter (8 armen)
Topmerken
Bij RC Rob Modelbouw draait alles om kwaliteit en tevreden klanten. Daarom verkopen wij alleen maar topmerken.

Sky Hero
De Sky Hero is een absolute topper en wordt, in tegenstelling tot vele andere modellen, in België gemaakt. Deze hi end Multicopter is naar eigen wens samen te stellen. De Sky hero heeft een prachtige design en is absoluut één van de beste RC Drone modellen ter wereld.

Gaui Multicopter
Ook Gaui mag niet ontbreken in een topassortiment. RC Rob Modelbouw heeft diverse topmodellen in haar collectie. U heeft meerdere mogelijkheden met dit professionele merk. Gaui Multicopters zijn beschikbaar in een standaard pakket met motoren, esc controllers en stabilisatiesystemen met GPS, maar u kunt ook alleen een frame nemen waar u naar eigen wens electronica in kan bouwen.


Walkera
Topmerk Walkera heeft kant en klare systemen voor wie direct de lucht in wil. De Walkera RC drone vliegt direct uit de doos en dankzij GPS en Go Home functie er, bij wijze van spreken, ook zelf weer in.Lotus
Ook Lotus heeft kant en klare modellen, weliswaar zonder GPS maar dit professionele merk heeft daartegenover een grote payload tot wel 800 gram.   
Prijsdaling
Deze vorm van modelbouw is gelukkig weer betaalbaar geworden. Voor een multicopter (quadcopter, octocopter of hexacopter) met camera werd ruim € 10.000.- gevraagd.  De huidige prijzen liggen veel lager. Zo kost bijvoorbeeld een semiprofessionele drone op dit moment slechts € 400.- en dat is incl. professionele 2,4ghz zender.
 
Mogelijkheden
Maak prachtige actie video’s of foto’s. Veel fotografen gebruiken dit model voor luchtfoto’s, maar u kan er ook actie video’s mee maken: bijvoorbeeld het filmen van een autorace. Extra leuk wordt het als u ook gebruik maakt van telemetrie. Dan kan u via de zender data aflezen die van het RC model afkomen. Bijvoorbeeld:
  • het voltage van de accu, zodat u altijd op tijd landt om de accu te wisselen
  • temperatuur van de motoren
  • en zelfs GPS coördinaten. 


Stuntvliegen
Wilt u niet filmen of fotograferen, maar gewoon lekker stuntvliegen. Kies dan voor de 3D stunt multicopters. Daarmee kunt u prachtige acties maken, zoals loopings en zijdelings rollen. Deze toestellen zijn heel apart om te zien en een gadget voor de echte liefhebber.

Uw kunt bij ons ook terecht voor compleet gebouwde en ingevlogen toestellen, bel of mail voor meer informatie en mogelijkheden:


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.