Categorie
Nieuwsbrief
Aanmelden

 

Rc bestuurbare auto's en buggy's kopen doe je online bij RC-ROB

Bij RC-ROB vindt u ondermeer de rc car merken HSP en AMEWI in de webshop. Wij verkopen verschillende soorten en types radiografische auto's:


Big Scale Car


RC Buggy’s


Short Course Truck    


RC Truggy’s


Monstertrucks cars 


RC Crawlers auto


RC onroad car

 
 

Hieronder leest u over de verschillen tussen de rc electro auto, de rc nitro auto en de rc auto op 2 takt benzine. Voor meer gedetailleerde info over onze rc cars bent u welkom in onze webshop, waar u ook alle Rc auto onderdelen, auto toebehoren, lipo accu's, afstandbediening en gereedschap kunt bestellen .

RC Electro Autos

De auto met een brushed (borstel) motoren is goedkoper in aanschaf en heeft goedkopere NI-MH accu's. Een auto met een brushless (borstelloos) motor is zeer krachtig en dus sneller dan die met de borstel motor.

 


RC auto met Brushed motor

brushless-motor.jpg
RC car met brushless motor

 De modellen hebben een schaalverdeling van 1:16 t/m 1:5

  • 1:16 is in opkomst; klein maar zeer snel; in brushed en brushless motor uitvoering
  • 1:10 meest voorkomende model in brushed en brushless motor uitvoering
  • 1:8 meestal met brushless motor en Lipo accu’s waardoor zeer snel
  • 1:5 in opkomst met zeer krachtige brushless motor en lipo accu’s; acceleratie is sneller dan een benzine model; hele grote auto (ruim 10 kilo)

Met een op afstand bestuurbare electro auto heeft u nooit last van benzine en olie resten en u hoeft ook de motor niet af te stellen. Meestal rijden de auto's met borstelmotoren op een Ni-MH accu van 7,2 volt en de brushless motoren op een 2S Lipo accu. Uiteraard heeft u wel een accu lader nodig. Meestal wordt een standaard druppellader bijgeleverd, maar met de aanschaf van een accu snellader is uw lipo accu al in 10 minuten opgeladen.

Meer info over accu’s

RC Nitro Autos

Rc cars nitro lopen op nitro benzine (methanol met +-16% nitromethaan en olie) en hebben meestal een schaalverdeling 1:10 of 1:8.

  • 1:10 meestal een nitro motor van 2,5cc, haalt snelheden rond de 70km p/u
  • 1:8 meestal een nitromotor van 3,5-5 cc en haalt snelheden rond de 70-120km p/u

U heeft een gloeiplug accu nodig en soms een startbox, maar meestal zit er al een start trekkoord aan de motor. De nitro motor is zeer gevoelig qua afstelling en is gevoelig voor koud en warm weer. Alle nitro auto worden voordat ze verstuurd worden afgesteld en getest, een gratis extra service van RC-ROB.
Het is belangrijk dat de rc nitro auto eerst wordt ingereden de carburateur moet iets rijker worden afgesteld en hiermee moet een aantal tankje rustig worden ingereden.  

Video over afstellen van de nitromotor (3 minuten)

 

RC Benzine Autos 2-takt

Een bigscale bestuurbare 2-takt benzine auto loopt op euroloodvrij 95 (pomp)benzine met een 2takt olie toegevoegd. Schaalgrootte is meestal 1:5 of 1:6. Een zeer grote Rc benzine auto weegt meer dan 10 kilo, heeft een benzine motor van 23 – 30cc en haalt snelheden van 70-80 km p/u. U heeft geen gloeiplug nodig en starten werkt met een trekkoord. Dankzij de grote benzinetank kunt u ongeveer 45 minuten rijden en hij is makkelijker in te stellen dan een nitro auto.

benzine-2takt-motor-26cc.jpg

26cc benzine motor met trekstarter


Ook de RC Bigscale autos worden gratis afgesteld en getest voordat ze verstuurd worden. 

Service
Wij dragen het privaatrechtelijke keurmerk van Qshops niet voor niets: RC-ROB heeft een goede naam opgebouwd in de wereld van RC en dat willen we graag zo houden. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft. Wij helpen u graag met raad en daad.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.